
Asparagus officinalis
Noms populars, en català: espàrec, espàrec castellà. en castellà: espárrago de huerta, espárrago de jardín, esparraguera, espárrago.

Sopa d’espàrrecs
Espàrrecs (Asparagus officinalis; brot tendre -turió-)
All, Oli d’oliva, Pebre vermell dolç, Pa, Ou, Sal.
Sofregir els alls amb un poc d’oli d’oliva, afegir els espàrrecs, sal al gust i fregir. A continuació, afegir pa torrat i pebre vermell dolç, deixar ofegar uns minuts i afegir aigua. Als 20 minuts de cocció, apagar el foc i servir acompanyat d'un ou flor escalfat.
Espàrrecs (Asparagus officinalis; brot tendre -turió-)
All, Oli d’oliva, Pebre vermell dolç, Pa, Ou, Sal.
Sofregir els alls amb un poc d’oli d’oliva, afegir els espàrrecs, sal al gust i fregir. A continuació, afegir pa torrat i pebre vermell dolç, deixar ofegar uns minuts i afegir aigua. Als 20 minuts de cocció, apagar el foc i servir acompanyat d'un ou flor escalfat.
Lucía Martín Tena. Aquesta recepta ens la va dir la meva àvia (1943), procedent d’Esparragosa de la Serena, Badajoz, Extremadura. És un plat típic de la zona.
Mapa
Per tipus d'informació: Alimentació humana i receptes (1)
Per comunitats autònomes: Extremadura (1)
Per províncies: Badajoz (1)
Per comarques: Castuera (1)
Enllaç per a filtrar l'informació que es mostra en el mapa per aquesta fitxa.